ApeStats Analytics

HOUSE OF DUN

We were invited by The National Trust for Scotland, to complete competition proposals for a feasibility study for the improvement and provision of visitor facilities at The House of Dun Estate near Montrose, which was designed by William Adam and completed in 1730. With Simpson & Brown Architects acting as conservation consultants we adopted a research-based approach, which addressed an estate wide visitor strategy, including the reorganisation of the existing courtyard buildings, a new visitor centre, and numerous activity hubs located around the estate. The intention was to bring the Estate in to the 21st century by providing a range of varied pursuits, whilst retaining the character of the existing house and grounds.

Keywords: House of Dun, Competition, National Trust for Scotland, Aberdeen Architects