A Client Perspective - Lower Tullochgrue

We caught up with our client, Amelia Forbes, to discuss the journey of creating their dream home, Lower Tullochgrue, and to discuss the highs and lows of a client journey.

Please tell us a bit about yourself

My name is Amelia, I live in London with my husband and two teenage children. I am Scottish, and have had a home in the highlands for many years, where the children and I spend all our school holidays along with my extended family.


What were you looking to achieve with your project?

Our extended family is growing, so we were looking to find a space which could hold large groups without feeling anonymous or like a bed and breakfast! We needed lots of bedrooms and social spaces, but also little breakout areas so people could read or work and have some personal space. Moving forward, we expect this new home to become our main residence, so we were looking for a ‘home’ rather than a ‘house'.


Can you tell us about the experience of working with Brown & Brown?

From the very start of the process, Andrew fuelled our imaginations and took us on the most unexpected build journey. We had been planning a traditional barn conversion worked around a courtyard, and Andrew’s extraordinary plinth design blew us away. From that moment on, we felt incredibly excited about what we were doing, as we were doing something challenging and new. Andrew held our hand throughout the process, shielding us from drama but always keeping us informed! Much of our build took place during the Covid pandemic where we were unable to visit - being able to trust in Andrew 110% was invaluable. The project has exceeded our expectations in every way.


Is doing a large project like it looks on TV?

Yes and no! Just like on TV, things go wrong - we had a mini-landslide which could have brought down the original house. However, unlike on TV, our talented architect and builder didn’t turn it into a drama and simply came up with an urgent and perfect solution.

IMG_0201.JPG

How have you found living in the house?

The house feels perfect. The landscape changes so beautifully with the seasons, and the house feels like it belongs there. All the windows allow us to enjoy the changing seasons and watch the weather as it rolls across the valley. It really is a space to recharge and relax, exactly as we’d hoped


What was your favourite part of the process?

One silver lining of not being allowed to visit the site during Covid, was that when we finally got on site, we had a ‘grand reveal’ moment. Driving up to the house for the first time and seeing the building with all the glass was very emotional.


What was your least-favourite part of the process?

I found dealing with the bathrooms and kitchen companies difficult - they did not offer us as much help as Brown & Brown did during the design process


Would you do it again?

Absolutely. When I see new buildings and designs on Brown & Brown’s instagram, I feel almost jealous of the excitement the other clients must be experiencing! The build has been a huge part of our lives for the last few years, and we have greatly enjoyed the experience.



If you'd like to learn more about our Lower Tullochgrue project please visit the project page, or download our full project case study here.

For the latest on Brown & Brown projects and studio news, follow us on Facebook, Twitter and Instagram.

Related Articles