This large blackened zinc and Siberian larch timber extension provides a bright and spacious open plan kitchen and living area for a 1990s detached home in Aberdeen’s west end.

Photography by Nigel Rigden
  • Project Name
    The Firs
  • Location
    Aberdeen
  • Year Completed
    2019
  • Key Materials
    Black Zinc, Timber
  • Engineer
    Design Engineering Workshop

Hidden away at the rear of the house, with a large covered external space featuring an integrated concrete planter, the extension provides a much-needed and natural connection with the garden. Internally, the space flows seamlessly from zone to zone, creating the perfect space in which to relax or socialise.

The kitchen is clearly the heart of this home - the AGA and large island add character to the space, while the clean, simple materials palette allows a simple backdrop for the owners superb eclectic style of furnishings.

NR176611 reduced
NR176610.jpg

If you’d like to discuss a project please contact Andrew or Kate on +44 (0)1224 518 300 or alternatively email info@brownandbrownarchitects.com